Kengät ovat olennainen osa hääpukua. Asukokonaisuuteen sopivat kengät täydentävät kokonaisuuden korostaen myös käyttäjänsä persoonallisuutta. Kengät ovat myös osaltaan ratkaiseva tekijä siinä, kuinka morsian ja sulhanen kantavat itsensä, sillä mukavakaan puku ei riitä antamaan itsevarmuutta, jos kenkä niin sanotusti puristaa jostain. Sopivat kengät vaikuttavat käyttäjänsä ryhtiin ja sitä kautta koko olemukseen. Kaiken lisäksi jalkineet vaikuttavat siihen, kuinka morsiuspari kokee elämänsä tärkeimmän päivän. Yhteinen elämä avioparina on mukavinta aloittaa vakain jaloin ilman nirhaumia ja rakkoja.

Jalkineilla annetaan haluttu vaikutelma

Kengät ovat loistava keino vaikuttaa siihen, minkälaisen käsityksen annamme itsestämme. Usein kenkiin kiinnitetään huomiota arjessakin. Kohdatessamme meille ennestään tuntemattomia henkilöitä huomaamme heistä Suomessa usein ensimmäiseksi kengät – koska kaihdamme katsekontaktia ja luomme katseemme yleensä maahan. Kohtaamme vieraista siis ensimmäisenä heidän kengänkärkensä ja teemme toisinaan johtopäätöksiä ihmisistä heitä tuntematta, ainoastaan kenkien perusteella.

Hääparin kengät auttavat ulkonäköpaineiden suhteen, sillä tarvittaessa kengät antavat haluttuja lisäsenttejä etupäässä morsiamen pituuteen. Jos morsian on muutenkin tottunut käyttämään korkeakorkoisia kenkiä, hääjalkineiden valinta on huomattavasti helpompaa kuin tulevalla rouvalla, jolle korokepohjaisilla käveleminen on aina tuottanut hankaluuksia. Vaikka hääpäivänä laittaudutaan parhaimpiin, on parasta valita kengät maltilla, mikäli korkokengillä kävely tuntuu epävarmalta. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa, mutta siitä huolimatta kenkien valinnan suhteen on huomioitava, käytetäänkö samoja kenkiä koko päivä, millaisessa maastossa ja tiloissa niillä kuljetaan, entä häätanssi?

Tottumaton jalka väsyy korkokenkiin sitä nopeammin mitä korkeammat korot kengissä on. Kenkien mukavuutta voi parantaa irrallisilla tarratyynyillä, jotka kiinnitetään pohjallisten päälle antamaan tukea juuri käyttäjän jalanmuodon vaatimiin kohtiin. Silloin paino jakaantuu tasaisemmin, eivätkä jalkaterän muut lihakset ja nivelet joudu työskentelemään kohtuuttomasti hyvän asennon ja liikkuvuuden takaamiseksi.

Sulhasen kengissä

Sulhasen kengät ovat osa hääparin kokonaisuutta, vaikka morsian saakin enimmän osan huomiosta. Kengillä voidaan antaa sulhasestakin pidempi vaikutelma. Juhlakengistä on löydettävissä miehillekin malleja, joissa on hieman korkoa, muttei niin paljon, että ne vaikuttaisivat juurikaan kengän ulkonäköön.

Kenkävalinnalla sulhanenkin tavoittaa huomaamattomasti pari ylimääräistä senttiä. Jos tulevan avioparin kauniimpi puolisko on sulhasta pidempi, tällöin morsiamen kenkien korkeudessa on parempi pysyä maltillisissa rajoissa, jotta pari näyttäisi mahdollisimman sopusuhtaiselta. Toisaalta pituudella ei ole todellisuudessa mitään merkitystä, joten asialle on turha antaa liikaa painoarvoa. Kenkien käyttömukavuus, juhla-asuun sopiva malli sekä pohjamateriaali ratkaisevat korkoa enemmän. Jos juhlakenkä muuten on sopiva, mutta pohjamateriaali liian liukas tai siinä on liikaa pitoa, juhlapaikan lattiamateriaalista riippuen ainakin häävalssi voi vaikeutua. Pienet asiat voivat pilata ainutlaatuisen hetken. Siksi näinkin mitättömältä vaikuttava asia on parempi huomioida, vaikka kenkien valinnassa olisi helpointa vain keskittyä ulkonäköön ja hintapuoleen.

Hääkengillä kruunaat koko asun persoonallisesti

Kengät kertovat käyttäjästään. Hääjalkineet ilmentävät hääparin persoonia. Näyttävämpään hääpukuun sopivat huomiota herättävämmät kengät, kun taas pelkistetty, hillityn tyylikäs puku vaatii maanläheisempää kenkämallia. Kenkien tärkein tehtävä on kantaa käyttäjäänsä, antaa riittävästi tukea, mukavuutta pitkään ja ainutlaatuiseen juhlapäivään, mutta myös vahvistaa käyttäjänsä itseluottamusta ja siten tuoda koko olemukseen se ratkaisevin viime silaus. Osuvan kenkävalinnan teet valitsemalla kengät juhlapaikan ja toiveittesi ehdoilla.